Meinsma Fietsen bestaat 120 jaar!


Meinsma Fietsen bestaat 120 jaar!


1904 – 2024 : Meinsma Fietsen bestaat 120 jaar!

Het is feest bij Meinsma. Waar in 1904 Hans Meinsma met een hondenkar vol huishoudelijke artikelen vanaf het Duerswâld de straten door en lanen in ging, verkoopt zijn kleinzoon Hans Meinsma inmiddels alleen nog fietsen en fietsaccessoires vanaf dezelfde locatie aan het Duerswâld. In de afgelopen 120 jaren is Meinsma een begrip geworden in de regio. 1969 was het jaar dat zoon Jaap Meinsma met zijn vrouw Anneke de scepter overnamen. Hij bouwde in 1970 een winkel aan het huis vast van waaruit hij fietsen, luxe artikelen, gereedschappen en huishoudelijke artikelen verkocht. Ruim 20 jaar later groeide de winkel uit haar voegen en in 1994 volgde de volgende uitbreiding en werd er weer een stuk aangebouwd. In 2009 nam zoon Hans Meinsma het stokje weer van zijn ouders over en hij besloot na weer een verbouwing in 2012 om alleen nog fietsen te gaan verkopen en onderhouden. Zo gaat dit prachtige familiebedrijf inmiddels alweer 120 jaar mee de tijd door.

Jaarlijks organiseert Meinsma Fietsen een fietsfeest en dit jaar wordt het een heel bijzonder Jubileum-Fietsfeest met leuke activiteiten en acties. Het feest begint op donderdagavond 23 mei en duurt tot en met zaterdag 25 mei 2024.

Test naar hartenlust e-bikes

Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei staan er heel veel elektrische fietsen die naar hartenlust getest kunnen worden. Door erop te fietsen ervaar je de verschillen en kun je kijken welke fiets goed bij jou past. Uiteraard voorzien wij je van de nodige informatie om een goede keuze te maken. Neem je kinderen gerust mee want voor hen staat er buiten een springkussen klaar en binnen kunnen zij zich vermaken in de ballenbak!

Win een ballonvlucht

Iedereen die tijdens het fietsfeest of in de week erna een nieuwe fiets koopt, maakt kans op het winnen van een ballonvlucht. Er worden twee ballonvluchten weggegeven!

120 euro korting en een gratis accu-upgrade

Als je een nieuwe e-bike aanschaft, ontvang je 120 euro korting op jouw fiets en een gratis accu-upgrade ter waarde van 150 euro. Doordat je een accu ontvangt met meer capaciteit, kun je meer kilometers fietsen!

23 mei: informatie over e-bikes en BINGO-avond met superleuke prijzen

Donderdagavond 23 mei start het Jubileum-Fietsfeest met interessante informatie over e-bikes. De ontwikkelingen rondom elektrische fietsen staan bepaald niet stil en volgen elkaar in rap tempo op. Hans Meinsma neemt je mee in de wereld en mogelijkheden van de e-bikes en zal uitleg geven die je zal helpen om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past.

De winkel is dan omgebouwd tot een gezellig café en na de pauze is er onder het genot van een hapje en drankje een leuke bingo-avond met hele leuke prijzen! Vanaf 19.30 uur ben je van harte welkom!

24 mei: Friday Night Out met pubquiz en live-muziek

Vrijdagavond 24 mei houden we een heuse pubquiz in onze tot café omgebouwde winkel! Doe mee voor de eer of de prijzen! De avond wordt feestelijk omlijst door de Blowing Away band! Vanaf 19.30 uur ben je van harte welkom, we starten om 20.00 uur! Omdat we een beperkt aantal stoelen hebben, willen we je vragen om je op te geven per team van 4 personen door een mailtje te sturen naar info@meinsma-fietsen.nl.

25 mei: win een nieuwe e-bike

Zaterdag 25 mei wordt er om 14.30 uur een elektrische fiets verloot onder alle personen vanaf 12 jaar die dan aanwezig zijn. Zorg jij dat je erbij bent en fiets jij erop naar huis?

Vier het feest met ons!

Je bent welkom! Zowel op vrijdag als op zaterdag staat de koffie met een lekker gebakje voor je klaar. Geen andere fiets nodig? Net zo welkom! Gewoon voor de gezelligheid! Op zaterdag worden er overigens heerlijke poffertjes gebakken van 11.30 tot 14.00 uur!

 

 

 

 

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Reparatie-planner