Garantie

BOVAG-garantie

Wij zijn aangesloten bij de BOVAG Tweewielers branche-organisatie. Dit levert je ondermeer de volgende voordelen op:

- Je ontvangt 6 maanden garantie op uw aankoop (bij een koopprijs van minimaal € 250,00).

- Je ontvangt 3 maanden garantie op reparatie en onderhoud.

Tijdens eventuele BOVAG garantiewerkzaamheden wordt op passende wijze in jouw vervoersbehoefte voorzien.

Je hebt recht op gratis onpartijdige BOVAG Bemiddeling bij een geschil over uitvoering en uitleg van de BOVAG Garantie en de Algemene Voorwaarden BOVAG.

Als leverancier van de merken Batavus, Gazelle, Sparta, Loekie en Merida ontvang je uiteraard bij aanschaf van een nieuwe fiets de fabrieksgarantie waar je recht op hebt.

Batavus

Batavus frames en ongeveerde voorvorken worden gedurende 10 jaar gegarandeerd op constructie- en/of materiaalfouten. Voor verende voorvorken, dempers, en alle overige onderdelen, met uitzondering van de in de paragraaf 2.4 van dit artikel genoemde onderdelen, geldt eenzelfde garantie gedurende een periode van 2 jaar. Voor lakwerk van frame en vork geldt voor roestvorming van binnenuit een garantie van 2 jaar. Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals banden, ketting, kettingbladen,freewheel, achtertandwielen, kabels en remblokken wordt geen garantie gegeven, tenzij sprake is van constructie- en/of materiaalfouten. Voor overige lak- en chroomdelen geldt voor roestvorming, mits goed onderhouden, een garantie van 2 jaar. De uitgebreide garantievoorwaarden van Batavus kun je hier downloaden.

Gazelle

Gazelle geeft maarliefst 10 jaar garantie tegen materiaal- en constructiefouten op het frame en op niet-verende voorvorken. Uiteraard bij normale behandeling, gebruik en onderhoud van de fiets. De garantie op verende voorvorken is 5 jaar. Voor lakwerk op frame en voorvork geldt een periode van 5 jaar. Voor de onderdelen op jouw fiets geldt een garantieperiode van 2 jaar bij normaal gebruik en onderhoud. 

Voor de exacte garantievoorwaarden verwijzen wij graag naar de gebruikershandleiding die via deze link kunt downloaden. Voor garantiebeoordelingen kun je altijd bij ons terecht.

Sparta

Sparta geeft ter aanvulling op jouw wettelijke rechten een garantie tegen eventuele materiaal- of constructiefouten aan jouw fiets. Hierbij moet minstens aan de volgende voorwaarden worden voldaan: Je kunt alleen aanspraak maken op garantie indien je een duidelijk ingevuld en afgetekend garantiebewijs of de aankoopbon hebt. Alleen de eerste eigenaar heeft recht op garantie; de garantie is dus niet overdraagbaar. Xtra garantie (afgesloten voor een elektrische fiets) is wel overdraagbaar.

Sparta geeft maarliefst 10 jaar garantie op een stalen of aluminium frame, 10 jaar garantie op de voorvork (2 jaar op verende voorvork) plus 2 jaar op overige onderdelen voor zover deze niet aan normale slijtage onderhevig zijn.

Je krijgt verder 2 jaar garantie op het elektrisch aandrijfsysteem en op het batterijpakket van de ION.

Loekie

De volgende garantiebepalingen vormen een aanvulling op de geldende wettelijke rechten.

Loekie geeft een garantie tegen eventuele materiaal- of constructiefouten aan de fiets op de volgende voorwaarden:

Je kunt alleen aanspraak maken op garantie indien je een duidelijk ingevuld en afgetekend garantiebewijs of de aankoopbon hebt. Alleen de eerste eigenaar heeft recht op garantie; de garantie is dus niet overdraagbaar.

Loekie geeft 10 jaar garantie op een stalen of aluminium frame, 10 jaar garantie op de voorvork (2 jaar op verende voorvork) plus 2 jaar op overige onderdelen voor zover deze niet aan normale slijtage onderhevig zijn.

Merida

Natuurlijk geeft ook Merida garantie op de verkochte fietsen. Het maakt niet uit of je de fiets hier via de webshop of via de fysieke winkel in Wijnjewoude hebt gekocht. 

Belangrijk om te weten: 

Garantie komt te vervallen indien: 

1. De fiets oneigenlijk of onzorgvuldig is gebruikt of beschadigd is door een verkeersongeval of valpartij. 

2. De fiets gebruikt is in wedstrijden. 

3. De schade te wijten is aan normale slijtage van onderdelen zoals banden, ketting, kabels en remblokjes. 

4. De fiets onvoldoende onderhouden is, d.w.z. niet zoals aangegeven in het meegeleverde instructieboekje. 

5. Reparaties ondeskundig of niet door een Merida-dealer worden uitgevoerd. 

6. Voor reparaties niet-originele onderdelen zijn gebruikt of indien onderdelen onjuist gemonteerd zijn.

7. De constructie gewijzigd is. 

8. De fiets voor verhuur is gebruikt. 

9. Roestvorming ontstaan is op gelakte, verchroomde en aluminium onderdelen van de fiets omdat de fiets niet regelmatig is onderhouden of schoongemaakt. 

LET OP: Je kunt alleen aanspraak maken op garantie indien je een duidelijk ingevuld en afgetekend garantiebewijs of de aankoopbon hebt. Zorg dus dat je deze documenten goed bewaart. Om het je makkelijk te maken, kun je de garantie voor je fiets online activeren. Ga naar www.mijnmerida.nl om de garantie voor je fiets te activeren. 

Je vult dan een paar gegevens in en de garantie is geactiveerd. Alleen de eerste eigenaar heeft recht op garantie; de garantie is dus niet overdraagbaar.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Reparatie-planner