Sparta

Sparta is sinds jaar en dag een vertrouwd gezicht in onze showroom. De eerste electrische fietsen die wij hebben geleverd zijn allemaal van Sparta. Sparta bestaat sinds 1917 en is een goede, betrouwbare partner voor ons geworden.

Iedereen die wel eens op een fiets heeft gezeten (en in Nederland betekent dat zo goed als iedereen) kent het merk Sparta. Voor het ontstaan van het merk Sparta gaan we terug naar het jaar 1917. Terwijl de Eerste Wereldoorlog volop aan de gang was, begonnen de heren Schakel, Verbeek en Krijgsman aan de Hoofdstraat in Apeldoorn een groothandel in rijwielen en rijwielonderdelen onder de naam "Verbeek & Schakel". Nog in hetzelfde jaar kocht Verbeek & Schakel van de firma Reuvers in Nijmegen de merknamen: Sparta, Romein en Vaandel. Deze merken werden voor de groothandelsfietsen gebruikt.

De 95-jarige geschiedenis van Sparta laat zien dat het een wendbaar bedrijf is, zich aanpast aan de omstandigheden en de tijdgeest aanvoelt. In deze nieuwe eeuw wil iedereen een fiets die past bij zijn of haar levensstijl, dus richt Sparta zich op specials. Zo blijft Sparta innoveren en ontwikkelen op het gebied van design en techniek. Op deze manier zal Sparta aan de wensen van de hedendaagse fietsers  tegemoet kunnen komen. Dit maakt Sparta ‘Something Special’.

Klik hier om de website van Sparta te bezoeken.