Fietsplan/WKR

Fietsplan/WKR

Vanaf 1 januari 2015 is het Bedrijfsfietsenplan niet meer van kracht en valt het aanschaffen van een fiets met belastingvoordeel onder de werkkostenregeling (WKR). Binnen deze regeling kan jouw werkgever ervoor kiezen je de mogelijkheid te geven een fiets te kopen en te betalen uit jouw bruto salaris. Voor de werkgever zijn hier regels aan verbonden en geldt er een beperking voor de hoogte van het bedrag.

Hoe koop ik een fiets via de Werkkostenregeling?

Stap 1: Informeer bij jouw werkgever

Vraag jouw werkgever óf en voor welk bedrag je een fiets mag aanschaffen binnen de Werkkostenregeling. Jouw werkgever kan de administratie zelf beheren of werken met een bemiddelaar zoals NFP FiscFree of BFN.

Stap 2: Zoek jouw nieuwe fiets uit

Bekijk ons fietsaanbod en zoek jouw nieuwe fiets uit. Wanneer je een fiets ziet die meer kost dan dat de Werkkostenregeling van jouw werkgever toestaat, moet je het restantbedrag bijbetalen.

Stap 3: De betaling

De betaling hangt af van jouw werkgever. Vraag dus aan jouw werkgever wat voor jou de juiste optie is:

Je betaalt zelf en declareert (je kiest de door jou gewenste betaalmethode)

Jouw wergever betaalt (je schiet de fiets voor en geeft de factuur aan jouw werkgever of je geeft de faktuur aan jouw werkgever en deze betaalt de faktuur)

Betaling loopt via een bemiddelaar (je kiest een WKR bemiddelaar en zij regelen de betaling via jouw werkgever)

Zijn er kosten aan verbonden?

Zowel Nationale Fiets Projecten, FiscFree® als Bedrijfs Fietsen Nederland (BFN) rekenen een vergoeding (administratiekosten e.d.) van 15% over de eerste €749,00 van de fiets (dus maximaal €112,35) en over eventuele accessoires. Daarnaast kan een eventuele restprijs ontstaan als de prijs van de fiets de uitkering en/of de vergoeding van jouw werkgever overschrijdt. Zodra deze vergoeding én de eventuele restprijs aan ons is voldaan, wordt de fiets afgeleverd.


Terug




Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Reparatie-planner